В Америці збирають гроші на вивезення чоловіка з України

Українка Христина, яка після початку повномасштабної війни виїхала до Лісабона, відкрила збір на одній з американських краунфандингових платформ Gofundme. Однак збір не простий, вона збирає гроші "на хабар" для того, щоб вивести військовозобов'язаного чоловіка з України.

Краунфандинг – це сприяння людей, які об'єднують свої гроші або інші ресурси разом на добровільних засадах (як правило, через Інтернет), щоб підтримати зусилля інших людей.

В описі до збору Христина повідомила, що виїхала, бо хотіла врятувати своє життя і сподівалася, що чоловік теж незабаром зможе втекти, але навіть через рік – не зміг.

Як ви, напевно, знаєте, чоловікові не так-то просто покинути Україну, коли йде війна. Але є можливість привезти його сюди, в Лісабон. Це дуже дорого і не по кишені одним лише Христині та Ігорю. Накопичення у них є, але це далеко не те, що потрібно для виїзду і переїзду. Сума, якої бракує, становить 3500 євро, – додала дівчина.

Цей "збір на хабар" активно обговорюють українці в Мережі, багато хто ставить запитання – "а так можна було?". І все ж, як би іронічно це не було, у Христини вже є три донати на суму 230 євро.

Збір на хабарЗбір на хабар

Джерело: 5692.com.ua

Ще новини

Leave a Comment